Avondje brainstormen

Vorige week was ik een avond brainstormen bij Editio met mijn beste schrijfmaatje en voor mij nieuwe andere schrijfliefhebbers van allerlei. Zo’n avond is bijzonder inspirerend en het reflecteren over schrijfcursussen bleek iets dat ik graag deed. Cursussen zijn ook voor gevorderde schrijvers goed omdat je teksten kunt voorleggen aan de docenten van een excellente kwaliteit en vanwege de deadlines die je productiviteit ten goede komen, binnen het kader van stimulerende opdrachten die toch vrijheid bieden. Metaspeak over schrijven is aan mij wel besteed, omdat ik probeer iedere week twee keer een blog te schrijven.

Op dit moment ben ik met een langer verhaal bezig dat langzaam vorm begint te krijgen en zou een paar extra ogen welkom zijn. Ook om te checken of de opzet goed genoeg is. Het is mijn ervaring dat ik telkens kan teruggrijpen op de basis van schrijven en dat zelfs een beginnerscursus voor mij zinvol is, omdat ik daar mijn eigen draai aan geef en de vrijheid neem om het op een moeilijker niveau inhoud te geven. Ik leg de lat dan gewoon hoger voor mezelf, ook als ik de opdracht precies probeer te volgen.

Bij Editio kun je ook coaching inkopen, met meer of minder structuur. Veel schrijvers denken dat de manuscriptcursus betekent dat je een manuscript af moet hebben voor je aan de cursus kunt beginnen maar dat hoeft helemaal niet. De opzet is juist een vrijheid of structuur om aan oud of nieuw materiaal te werken. Je kunt zelfs aan een verhalenbundel werken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s