Literair tijdschrift Op Ruwe Planken

Een abonnement op literair tijdschrift Op Ruwe Planken is het meest betaalbare: acht euro per jaar en je ontvangt twee tijdschriften. In komend nummer staat mijn brief aan de moeder die meteen door een journaliste van de Groene aan het begin van een interview over het feministisch canon (een aanrader met boeken van Virginia Woolf bijvoorbeeld, ook voor niet feministen) geciteerd werd. De eerste keer dat ik door een journalist geciteerd werd.

De voordracht verliep goed. Even was ik bang dat er weinig publiek zou zijn maar het café liep toch vol bezoekers aan het Boekenfeest waar mannen in het paars gekleed rondliepen en veel Dolle Mina’s aanwezig waren. Ik kreeg geen taart in mijn gezicht ondanks dat mijn antagonist een moordende feministe was maar misschien is dat wel le comble du comble van feminisme, over de top want wie heeft er ooit gehoord van een moordende feministe behalve ten tijde van het Oude Griekenland? Feminisme is immers geen haatcultuur. Toch wilde ik spelen met de Freudiaanse onderstromen en had ik Jij zegt het van Connie Palmen gelezen als onderzoek voor de brief die ik schreef omdat ik geïnteresseerd was in de relatie tussen Sylvia Plath en haar moeder. Het was opvallend stil tijdens mijn voordracht. Ik had er wel wat meer over willen uitleggen na de voordracht maar op zo’n podium staan midden in de zaal is geen ideale plek voor een interview, wel voor voordragen. Nervositeit en nadenken over een antwoord gaat bij mij niet perfect samen. Ik vond het wel heel leuk dat ik iets over de tekst mocht zeggen.

Op Ruwe Planken is bedoeld voor schrijvers die nog niet gedebuteerd zijn. Je kunt nog inzenden voor komend nummer als je nog niet bent uitgegeven bij een uitgever.blij met de tweede of derde prijs

Advertisements

4 thoughts on “Literair tijdschrift Op Ruwe Planken

  1. oops, de bericht gaat hier verder…

   … hechting problemen of trauma zo veel verdriet en mooie dingen uit de geest oproept.

   Feminisme, nou ja, ik was gelukkig niet in Parijs in de buurt van de dames die zo
   vurig protest leverde.

   Volgens een feminist genaamd Kristeva, zijn gender op een andere plek en identiteit neutraal. Dus dit geeft meer ruimte tot allerlei ‘input’ van beiden geslachten. Umm, heb ik mezelf nu tegengesproken? Ik bedoel meer ruimte voor alle identiteiten…

   Ik ben nog nedo-africaans met mijn literatuur en verkiest engels.

   Veel success

   Michael
   Secreve

   Liked by 1 person

   1. Ik ben gewend om ‘ismes’ te vrezen en zie ze weer de kop opduiken. Wat ik eigenlijk vrees is het opstaan van nieuwe furies die dan weer in het gareel van Pallas Athene opgenomen dienen te worden oftewel onder de wet. Woede roept vaak het tegenovergestelde op.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s