Top drie Ruwe Planken wedstrijd

Misschien wel tien jaar lang doe ik mee aan de schrijfwedstrijd van Ruwe Planken omdat de opdrachten de meest prikkelende zijn van Nederland. Eerder niet gewonnen maar een monoloog is wel gebruikt bij een theaterauditie en de speelster kreeg de rol. Literair tijdschrift Op Ruwe Planken biedt een podium aan nog niet gedebuteerde schrijvers in het Nederlands en organiseert regelmatig interessante literaire bijeenkomsten.

Vanochtend schrok ik me kapot dat mijn heftige brief gekozen is in de top drie. Als het even kan ga ik voordragen op het Boekenfeest dat sowieso de moeite van een bezoek waard is. Dat wordt oefenen met voordragen en hopen dat mijn stem me niet in de steek laat. Immigreren naar de stille Zuidzee is ook een optie, volgens een schrijfvriend.

Oefening baart kunst schreef ik een aantal jaren geleden en dit is toch weer een bevestiging. Er zijn die zeldzame schrijvers die snel opkomen. Ik ben meer van expressie, leren, oefenen en experimenteren. Ik vind het leuk dat ik het als anderstalige zover heb weten te schoppen.

Advertisements

3 thoughts on “Top drie Ruwe Planken wedstrijd

    1. Dank je Jor. Nu nog durven voordragen voor publiek. Bij deze brief best nog een uitdaging inhoudelijk maar ook wat betreft lengte van woorden en zinnen.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s