Hoe vind ik mijn lezers

Er zijn veel manieren om je lezer te vinden, zoals met een tafeltje bij de toiletten van een camping staan met je boek. Dat is een directe verkoopmanier en het werkt, schijnt het. Daar zijn variaties op te bedenken.

Voor een kort verhaal dat online staat heb je online manieren tot je beschikking zoals meedoen aan een wedstrijd maar ook een link plaatsen op Facebook in een groep waar lezers komen op zoek naar een blog of kort verhaal.

Eerst is het echter belangrijk het haakje te vinden en dat betekent niets minder dan je in een mogelijke lezer verplaatsen. Waarom zou een natuurliefhebber mijn verhaal over een kastanjeboom bij Editio willen lezen? Omdat het verhaal uiting geeft aan liefde voor de natuur. Waarom zou een liefhebber van kunst mijn verhaal willen lezen? Omdat ik de vraag stel of dit kunst is. Zo kun je beter aansluiten op de lezer, door dat haakje in je aankondiging te verwerken. Ik ga uit van de (gedeelde) interesse.

Advertisements

2 thoughts on “Hoe vind ik mijn lezers

    1. Haha, misschien leent niet ieder boek zich daar goed voor. Dit betrof een boek met humor. Het gaat meer om het idee, op een markt staan kan ook. Natalie Goldberg ging bij een markt zitten aan een tafeltje en voor één dollar een gedicht schrijven voor voorbijgangers. Mensen onthielden haar naam.

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s