Plafond bereikt

Op gegeven moment kwam ik niet verder. Ik bleef in bepaalde valkuilen vallen, ook als ik er op lette. Ik wist zo’n beetje waar ze zijn, maar ik bleef erin vallen. Het is net het leven. Ook daar had ik blinde vlekken die ik langzamerhand leerde kennen en die ik probeerde te veranderen maar sommigen daar kon ik hulp bij vragen. Van mensen dichtbij of van een training.

In het geval van schrijven wou ik begin dit jaar weer een cursus doen, niet meer als beginner maar als gevorderde. De eerste stap was erkennen dat ik een plafond bereikt had en dat ik hulp nodig had van een specialist. Vervolgens zocht ik naar het hoe. Schrijven Magazine had een heel handige special over schrijfopleidingen, waar je een en ander kon vergelijken. Online of op locatie, dichtbij of veraf, en groepen of solo, welke niveaus bieden de scholen aan? En welke docenten geven er les? Zo kwam ik uit op verschillende mogelijkheden voor gevorderden.

Ik heb de knoop doorgehakt en nu ik me heb opgegeven denk ik dat ik niet meer schrijven kan, dat ik geen inspiratie meer heb. Gelukkig is er tijd om me voor te bereiden en kan ik voor die tijd alvast beginnen iets te schrijven. Eerst nadenken waar ik maandenlang aan schrijven wil. Een langer verhaal? Of toch korte verhalen? Iets waar ik al aan begonnen was?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s