Afzien van een plot

In verhalen van Virginia Woolf, lees ik, staat weinig plot. Werkt dit ook in een kort verhaal, vraag ik me af? Ik heb nogal wat winnende verhalen gezien waarin de plot niet de spanning oplevert, maar de schrijfstijl over kleine handelingen of een dilemma. In plaats van mijn verhaal in bochten te wringen, besluit ik dat ik er vrede mee heb en dit lucht me op. Ik ben nu klaar om het in te sturen, maar laat het nog een keer liggen.

2 thoughts on “Afzien van een plot

  1. Ik denk dat een kortverhaal zonder plot wellicht beter werkt dan een roman zonder plot. Een kortverhaal zonder plot kan een tranche de vie zijn, of een sfeerschepping, of een filosofische overpeinzing, maar met een langer verhaal moet je al van goede huize komen om de lezer niet gefrustreerd achter te laten, denk ik.

    Liked by 1 person

    1. Ik denk dat dit komt doordat ik eens een verhaal schreef en te horen kreeg dat er geen spanning aan het einde was. Daardoor hoor ik dat als ik schrijf en probeer eraan te voldoen. Het blijft per verhaal sorteren waar je zelf wilt dat het aan voldoet. En nu lukt het me beter om dergelijke opmerkingen naast me neer te leggen.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s