Van strategie veranderen

Vorig jaar had ik een sterk idee voor een bundel. Vol goede moed begon ik samen te stellen en te schrijven tijdens Nanowrimo en het sterke idee bleek een drijvende kracht waardoor ik na vijftien dagen al een eerste versie bij elkaar had. Ik besloot het echter te laten liggen, want ik twijfelde over het concept. Dit jaar pakte ik het project weer op. Dit zou weleens mijn debuut kunnen worden. Tijdens Nanowrimo wilde ik herschrijven en het geheel kritisch herzien. Na een paar dagen werd dit plan door een ander idee verdreven. Steeds meer kreeg ik het idee dat ik beter met recente verhalen kan debuteren, in plaats van met oudere verhalen. De zaad hiervoor kiemde tijdens een pitch met uitgever Tilly Hermans van Atlas Contact tijdens de schrijfdag van Schrijven Magazine. In plaats van een boek pitchen stelde ik vragen over mijn strategie. Ik speelde open kaart, gaf aan dat ik aan mijn zwakke punten gewerkt had en hoe, een beetje het thema van dit blog. Ze gaf aan dat ik of zes maanden kan steken in het herschrijven van een oud project, of iets nieuws kan gaan schrijven. Zoals de meeste ideeën zich ontwikkelen, rijpte dit in mijn onderbewustzijn ter voorbereiding van een besluit hoe te handelen.

Ik had aan de redacteur gevraagd het begin van mijn Nano-project te redigeren aan het einde van november, maar inmiddels vocht het idee van een andere bundel, waar ik al een verhaallijn voor had en drie verhalen, zich naar de oppervlakte en verdreef het idee om met het Nano-project te debuteren.

Op dit moment schrijf ik liever nieuwe verhalen, waarvan de opzet steeds duidelijker is en stuur deze op naar de redacteur. Inmiddels heb ik twee verhalen klaar om te verzenden.

Tegelijkertijd rijpt een ander plannetje, namelijk iemand te benaderen met een verzoek om me bij de oeuvrekeuze te adviseren, en voor kritiek op de compositie zowel van mijn nieuw te schrijven bundel als mijn Nano-project. Ik heb al een idee wie ik kan vragen. Alleen hoe het aan te pakken weet ik nog niet.

Advertisements

2 thoughts on “Van strategie veranderen

  1. Ik heb dat ook, ben altijd aan drie dingen tegelijk bezig, terwijl er een paar oude projecten nog niet afgewerkt zijn en een nieuw idee me zoveel goesting geeft om daaraan te beginnen…
    Van writer´s block hebben we precies nog geen last 😉

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s