Baarnse literatuurprijs

Vanaf 22 augustus tot en met 3 september is het mogelijk om te stemmen op één van de twaalf genomineerde verhalen voor de Baarnse literatuurprijs. Zelf heb ik ook gestemd op één ander verhaal dan de mijne. Dit verhaal kon me bekoren. Lees de korte verhalen, misschien neem je er een paar dagen de tijd voor, en maak je keuze. Waarom zou je de verhalen lezen?

Er is een verscheidenheid aan typen verhalen, plots, schrijfstijl en verhaalvormen. Het kan je inspireren om iets anders uit te proberen. Het is leerzaam om genomineerde verhalen te lezen om te zien wat in de smaak kan vallen. Dit kan je helpen om in je eigen stijl en vorm iets te schrijven voor een volgende wedstrijd.

Dit jaar wordt er een bundel uitgegeven, alléén de winnaars van afgelopen vijf jaar incluis dit jaar staan erin. Gewoonlijk worden er bundels gemaakt waar alle genomineerden in staan. Zo doet City2cities het, Fantasy Strijd Brugge, Schrijfatelier Alicia en anderen.

Moge de beste winnen… Al is dat met zulke uiteenlopende soorten verhalen, waaronder een paar van het klassieke type vertelling en meer experimentele verhalen, best een lastige keuze.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s