Nipt nippend

Wat eraan voorafging:

Terug van een begrafenis. Met harpmuziek en viool van de Triade uit Den Helder. Ontroerende toespraken over een zeer geliefde bescheiden vrouw, kunstenares en initiator van allerlei kunstprojecten. Bouwer van schepen. Ierlandliefhebster, moeder en vriendin van velen. De hele kerk was gevuld met verdrietige mensen, maar ook warme glimlachen. Ik zat naast haar kist en keek af en toe haar richting op. Ik zag dat wel meer mensen dat deden. Omdat ik bij haar iets tegen haar zou willen zeggen, ik denk dat meer mensen dat hebben bij haar.

Morgen om dit tijdstip ben ik weer in een oud kerkgebouw. Dit keer om met mijn familie naar mijn eerste prijsuitreiking te gaan waarbij ik van te voren weet dat ik eerste, tweede of derde ben. Op de begrafenis werden de vele goede herinneringen genoemd die je achterlaat. Ik hoop morgen op een fijn samenzijn met mijn zus, nicht en dochters. Een vrouwenaangelegenheid, ook hier met muziek.

De uitkomst:

Op youtube heb ik de video gepubliceerd van de prijsuitreiking. Nipt tweede en lovende woorden over mijn verhaal. Wederom muziek in de schitterende kapel in Egmond aan de Hoef, waar onder andere de belangrijke filosoof en wiskundige Descartes jaren verbleef. Naderhand geflaneerd op de Slotweg, een tijdloze oase van monumentale gebouwen en natuur. Nipt, nippend aan witte wijn.

2 thoughts on “Nipt nippend

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s